perjantai 10. heinäkuuta 2015

Reseptejä

Hyvin sateisen viikon kunniaksi ajattelin tulla jakamaan pari ruoka-ohjetta! Tässä niistä kolme parasta;

Kookoksinen kanakeitto (2 isoa annosta)

400g kanasuikaleita
1 ps keittojuureksia
riisinuudelia oman maun mukaan
2 dl vettä
1 prk kookoskermaa
suolaa
currya
chilimaustetta
mustapippuria

Paista kanasuikaleet pannulla kypsiksi ja mausta ohjeen mausteilla oman maun mukaan. Keitä keittojuureksia 2 desissä vettä. Lisää keittojuuresten joukkoon kookoskerma ja kanat, keitä hetki. Lisää lopuksi nuudelit ja anna keiton olla kannen alla hetken aikaa (nuudelit kypsyivät ilman keittämistäkin). 

Keitosta tuli aivan törkeän hyvää! Ohje on sovellettu monesta eri ohjeesta oman makuni mukaiseksi. Keitto ei ollut tulista vaan pehmeän kookoksista. Tästä tosin saa helposti muunneltua millaisen haluaa, jos ei pidä liian kookoksisesta voi kookoskerman vaihtaa kookosmaitoon. Tai laittaa enemmän vettä ja puoli purkkia kookoskermaa. 



Avokadopasta (2 isoa annosta)

2 avokadoa
1 valkosipulinkynsi
1 limen mehu
0,5 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
raastettua parmesaania
6 kerää tagliatelleä
suolaa
mustapippuria
chilimaustetta

Tämä ohje on inspiroitu Helsingin sanomien sivuilta löytyneestä ohjeesta. Keitä tagliatellet kypsiksi (muista suolata pastavesi!) Pilko valkosipuli kulhoon. Lisää joukkoon chilimaustetta (jälleen oman maun mukaan, maistamalla selviää) ja limen mehu. Kuutioi avokado ja lisää sekin joukkoon. Lisää vielä basilika, raastettu juusto sekä oliiviöljy ja sekoita seosta. Maista tässä kohtaa kastiketta, huomaat jos jotain tarvitsee lisää. 
Ota talteen noin desi pastan keitinvettä. Siivilöi pasta ja lisää se kastikkeen joukkoon. Lisää pastan keitinvesi ja sekoita. Päälle vähän parmesaania ja mustapippuria. 
Omasta annoksestani tuli hieman liian limen makuinen, joten jos sinulla on tosi mehukas lime varo lorauttamasta liikaa mehua kastikkeeseen! Pasta oli hyvää myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä, maut olivat ehtineet tasoittua kivasti :)



Unelmakääretorttu & mansikat 

Pohja:
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1dl gluteenitonta jauhoseosta
0.5dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte: 
130g voita
1,5dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
150g tuorejuustoa

Pohja: vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan jauhot vähitellen ja kääntele tasaiseksi. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.
Täyte: Pehmitä voi. Lisää joukkoon sokerit. Lisää tuorejuusto, sekoita kaikki tasaiseksi. Levitä täyte kumotun (levitä leivinpaperille sokeria, kumoa pohja siihen ja ota päälle jäävä leivinpaperi pois heti) kääretortun päälle. Mansikat voi laittaa kääretortun väliin ohuina siivuina tai vasta lautaselle. Kääri torttu. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa ennen tarjoilua. Sopii hyvin pakastettavaksi ilman mansikoita. 
Tämä ohje on Kinuskikissan sivuilta, hieman taas muunneltuna. Määrästä ei tule ihan pellillistä, jokainen soveltaa tavallaan :). Älyttömän hyvää kuitenkin!


+ Tein ihan sairaan hyvää mansikka chiavanukasta. Lilluttelin chian siemeniä yön yli kauramaidossa ja pistin aamulla blenderiin parin mansikan kera. Suosittelen! (1,5dl nestettä ja 2 isoa teelusikallista siemeniä on bueno.)

Huomenna suuntaankin viikoksi kesäloma reissuun, joten taas on luvassa kirjoittelutaukoa. Koitan ehtiä väsäämään jonkun "tylsän" kuulumispostauksen ajastettuna ensiviikolle tässä ennen lähtöä. Kuulemisiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)