lauantai 30. heinäkuuta 2016

Erilainen treeni

 Perjantaina kävin tekemässä Wagnerin kanssa rennon ja mukavan treenin. Tarkoitus oli olla palautteleva päivä, sillä äiti kävi edeltävänä päivänä tekemässä kunnon hikijumppaa hevosen kanssa. Näin ollen minulle jäi tämä palautusratsastus. Ei haittaa yhtään, sillä Wagner oli tosi kiva ratsastaa äidin jäljiltä. Pehmeää ja kivaa. Päätettiin sitten mennä pellolle viipottelemaan ja tuuppasin äidille kameran käteen.

Aluksi käveltiin pitkään ihan vain peltoa ympäri ennenkuin edes otin ohjia kunnolla tuntumalle. Tämän jälkeen aloin pikku hiljaa keräilemään ohjia samalla taivutellen isoilla ympyröillä ja kaarteilla. Taivuttelu sujui oikein mukavasti kun Wagner oli eilen ratsastettu kunnolla läpi :). Tein myös peruutuksia, jotta ristiselkä vertyi ja takajalat saatiin mukaan menoon.

Ratsastajalla on siristelysilmät, aurinko paistoi ikävän kirkkaasti :D

Huolellisen kävelyttelyn jälkeen siirryttiin suoraan laukkaan. Pellon pohja oli vähän kovan tuntuinen, joten vältettiin ravailua siellä. Laukassa pyrin saamaan isoa, pyörivää ja rehellistä laukkaa. Pellolla se onnistuu yleensä aika helposti, on tilaa missä mennä. Ja kivaahan se oli! Wagner laukkasi itse omin jaloin ja siellä pystyi jopa istunnalla säätämään tahtia. Oikein miellyttävä kokemus! Kiinnittäkää kuvissa erityistä huomiota selän pyöreyteen sekä ylämäki efektiin laukassa. Jes! (Ja kyllä me tehtiin töitä oikeaankin kierrokseen, kaikki kuvat sattuivat nyt olemaan vasemmasta?! :D)





Lopuksi ravattiin ihan vähän vain hengityksen tasaamiseksi ja loppuverryttelyksi, loppukäyntejä unohtamatta. Kokonaisuudessaan todella mukava ratsastus. Ratsastus on parhaimmillaan, kun hevosella on hyvä päivä. Wagnerissa oli ratsastettavuutta, mutta sitä ei tarvinnut koko ajan patistaa liikkumaan eteenpäin. Se oli letkeä ja kuunteli apuja. Voi kun aina olisi näin kivaa ja "helppoa"!  Tosin sehän olisi ihan tylsää ;).


Paljon rapsutuksia ja nameja palkinnoksi! <3

4 kommenttia:

  1. Ihanan kesäisiä kuvia! Wagnerin liikkeet näyttää kyllä tosi kivoilta! :-)

    - Janina | www.teamvoutilainen.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sillä on kivat liikkeet, kunhan saa ne kaivettua esiin! :D

      Poista
  2. Olin just kommentoimassa samaa kuin aiempi kommentoija! Todella ihanan kesäisiä kuvia, niin aurinkoisia ja värikkäitä. :D Ja hieno Waakku tuossa tokavikassa kuvassa. ♥

    VastaaPoista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)