keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Ratsastusta


Vihdoin sain julkaisuvalmiiksi jo kauan sitten otetut ratsastuskuvat. Nämä ovat muistaakseni toukokuun viimeiseltä viikolta. Tarkoituksena oli jumpata hevonen pehmeäksi eli tehtiin paljon isoja kaaria, siirtymisiä, peruutuksia ja tahdin vaihteluita. Sellaista mitä mun perusratsastus yleensä onkin. Nyt on hyvin paljon ravista otettuja kuvia, laukkakuvat olivat vaan niin järkyttäviä :D Wagner ei ollenkaan näyttänyt hyviä puoliaan, kuskista puhumattakaan.


Aluksi heppa oli tosi kankea ja hidas. Kuvistakin huomaa kuinka asento on hieman etupainoinen ja askel lyhyttä ja paikallaan junnaavan näköistä. Tähän yleensä auttaa tahdin lisääminen ja hidastaminen vuorotellen, heppa tulee aktiivisemmaksi ja alkaa kuunnella paremmin. Jos takaosa on oikein juntturassa, peruuttelen ennen raveja. Näin takaosa saa jumppaa ja lämpenee.


Mun täytyisi parantaa ehdottomasti omasta istunnasta käsien asentoa! Ihan hirveä tuollainen löllöranne ja oikea käsi ei meinaa millään pysyä kyynärkulmassa. Muuten olen ihan tyytyväinen istuntaani. Välillä tosin keikahdan etukenoiseksi, varsinkin jos Wagner ei meinaa itse kantaa itseään ja liikkua kunnolla eteen. Kuten tuossa alhaalla olevassa laukkakuvassa. Jos saisin itseni suoraan ja lonkat sekä polvet auki, auttaisi se hevostakin liikkumaan eteen. Siinä on itselläni hieman lihaskunnollista kehittämistä, parhaillaan sen kanssa työskentelenkin!

Tästä viimeisestä kuvasta näkeekin kuinka Wagnerin askel on alkanut venymään ja se selkeästi kantaa itsensä paremmin. Kuskin istunta nyt on vähän mitä sattuu, mutta hevonen on parempi.
Toivottavasti saisin taas pian jonkun kuvailemaan ratsastustani, on mukava itsekin analysoida kuvien perusteella omaa ja hevosen kehitystä.

Nyt lähden iltajumpan kautta saunaan ja nukkumaan!

6 kommenttia:

  1. Voi että, W on niin söpö ja suloinen :3 kuvistakin näkyy miten heppa siitä letkistyi ja lähti astumaan eteen- vähän niinku Retu mutta vaan rentona, haha!:D rapsutukset sinne :)

    -Siiri
    siirixo.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hän on oikein suloinen :3 Ja hyvä että kuvista välittyy jotain muillekkin kuin minulle :D!

      Poista
  2. Ihana postaus ja tosi hienoja kuvia! Ootte kyl hyvä pari! :)

    - Mimmi

    VastaaPoista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)