tiistai 5. toukokuuta 2015

IstuntaVaihtelu virkistää; nyt luvassa blogitallin viikkohaastetta, joka tälläkertaa keskittyy istuntaan. Kiva kokeilla välillä jotain uutta!

Itse nään istunnan kaiken ratsastuksen perustana. Se, miten vaikutat hevoseen on hyvin oleellista onnistuneen ratsastuksen kannalta. Väittäisin myös, että kukaan ei koskaan tule oppimaan täydellistä istuntaan, aina pystyy parantamaan. Toivottavasti jokainen ratsastaja keskittyy omaan istuntaansa ja pyrkii kehittämään sitä.
Omassa istunnassani on paljon parantamisen varaa. Yliliikkuvien nivelten takia joudun paljon miettimään alaselkää, lonkkia ja polvia. Istunnan täytyy olla erityisen ystävällinen näille alueille, mutta myös hyvä hevoselle. Yleensä huomaan istuvani liian etukenossa, polvet kiinni satulassa. Varsinkin jos hevonen ei liiku kunnolla itse eteen. Ja hevonenhan ei liiku kunnolla eteen, jos istuntani painopiste sanoo toista, patti tilanne siis. Lonkat pitäisi saada auki, jotta en purista hevosta polvilla ja näin hidasta menoa. Myös löysät ranteet ja kyynärkulman unohtelu on tullut huomattua.

Viime kesältä. Muuten tykkään istunnasta, mutta jalat selkeästi jännittyneet ja
kädet eivät ihan ole kyynärkulmassa :D
Istunnassani on myös paljon hyvää. Palautteiden perustella olen tasainen ja vakaa ratsastaja. Kädet ja jalat eivät vatkaa hullun lailla ja ryhti pysyy hyvänä, kunhan muistan kiinnittää siihen huomiota. Tästä on vain suunta ylöspäin ja lähtökohdat istunnan kehittämiselle ovat hyvät! Selkä suoraksi, leuka ylös, hartiat taakse, lonkat auki, jalat rennoksi, kyynärpäät kulmaan ja katse eteen. Paljon muistettavaa ja tehtävää, mutta tulokset varmasti sen arvoisia.

Tässä näkyy hyvin etukenoisuuteni pahimmillaan, viime kesältä.
Käteni ovat ratsastaessa tasaiset, mutta ne tuppaavat menemään suoriksi.
Kuva vuodelta 2009, joten tuosta on hieman menty jo eteenpäin.
Hyvän ja mukavan istunnan oppii istumalla. Lihaksiston kunnon on oltava hyvä, jotta jaksaa istua ryhdikkäästi askellajista toiseen. Itselle nimenomaan lihasten kestävyyskunnossa on parantamisen varaa. Välillä tuntuu, että oma kunto loppuu jo pitkälti ennen ratsastuskerran loppuun saattamista. Kuntoa pitäisi kehittää, jotta saavuttaisin paremman istunnan. Ja sehän onnistuu ratsastamalla, istumalla, ratsastamalla ja hyvää ratsastuskuntoa voi edesauttaa lenkkeilemällä ja lihaskuntoliikkeillä jotka koet juuri itsellesi tarpeellisiksi.

Muutama talvi sitten, lievää etukenoa ja käsein harhailua.

Tästä jalat rennoksi ja hiemat pystympi istunta, muuten aika bueno! Kuva tältä keväältä.
Tässä on jo aika hyvä, kädet on vaan hieman kummalliset ja kantapäät saisivat olla hitusen alempana.

Näillä eväillä kohti kesää. Saattaa olla, että tartun näihin blogitallin haasteisiin useamminkin! Näitä on kiva lukea muiden blogeista ja näköjään myös itse kirjoitella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)