maanantai 18. toukokuuta 2015

Kisakooste!

Eilen koitti se kauan odotettu ja jännitetty päivä, nimittäin elämäni ensimmäiset kouluratsastus kisat! Kyseessä oli 2.tason kilpailut kotitallilla ja meidän luokkana oli helppo C. Jälkifiilikset on oikein hyvät ja tavoite saavutettiin! Tavoite oli siis ratsastaa rata alusta loppuun ja saada hyväksytty tulos. Rata nyt oli vähän mitä oli; tuomaripääty oli tosi jännittävä ja siellä suoritetut asiat menivät vähän mönkään. Wagner laukkaili omia aikoijaan ja oli poikkeuksellisen herkkä. Tämä toki johtui omasta jännittämisestä ja hermoilusta. Mutta olen silti erittäin ylpeä meistä, vaikka ratsastustuntuma oli aika kamala. Yleisöstä meno näytti kuitenkin kuulemma hyvältä, jes! Wagner on ihan super, kun kiikuttaa tämmöistä kokematonta kilpailijaa kiltisti, ainakin kouluaitojen ulkopuolella. 

Erityisesti kiitoksia Ellille, joka oli henkisenä tukena ja kameran takana kisapäivänä. Oma hermostuneisuuteni tosiaan heijastui hevosesta aikalailla. Olin varautunut siihen ,että heppa hidastuu ihan hirveästi radalle mentäess. Tulos oli päinvaistainen; kun vähänkin pisti vauhtia ja tempoa lisää, tuli laukkaa. Ja sitä laukkaa oli hankala saada alas. Yleensä tämä tapahtui tuomarikoppien päädyssä, mutta minähän ratsastin ja ratkaisin ongelmat parhaan mukaan! Ja muistin radan eikä peruutettu ulos. Arvostelupaperissa oli jopa 55% kaikista kiihdytyksistä huolimatta! Eikä edes oltu viimeisiä ;).


Olihan tuo kisatilanne omalla tavalla hauska ja kutkuttava. Aika varmasti osallistun joskus toistekin, sen verran jäi oma hermostuneisuus kaivelemaan. Oltaisiin pystytty vaikka mihin, jos itse olisin pysynyt rauhallisena ja rentona. Mutta ensimmäiseksi startiksi oikein hyvä rata. Ja ihanaa, että yleensä hidas pötkylä oli vauhdikas, ei tarvinnut potkia vauhtia! 
Ja mikä ihaninta, jokainen tähän luokkaan osallistunut sai pienen ruusukkeen. Palkinto rohkeudesta osallistua kisoihin, niin kiva! Jäi ihana muisto ensimmäisistä kisoista arvostelupaperin lisäksi. 

Tältä se tuntui koko radan, mutta kuvien perusteella ei se siltä näyttänyt koko aikaa :D.
Myös äiti ratsasti eilisissä kisoissa helpon A:n eli Wagnerille tuli kaksi kisasuoritusta yhdelle päivälle. Tänään tallille mentäessä löydettiin hyvin väsynyt pieni hevonen. Herra torkkui karsinassa eikä jaksanut nousta edes kun saavuttiin paikalle. Voi pientä, keräsi kyllä kaikki rapsuttelu ja sääli pisteet. Kerjäili nameja ja rapsutuksia makuuasennosta :D. 
 photo 25B7A12C-8320-40CB-9268-2B6B7B8E740C_zpsfaes7fwi.jpg

Palailen seuraavan kerran normiarjen parissa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)