maanantai 19. lokakuuta 2015

Kuunteluoppilaana

Menneenä viikonloppuna tallillamme vieraili espanjalainen valmentaja, Antonio. Äiti ja Wagner ottivat osaa näihin valmennuksiin sekä lauantaina että sunnuntaina. Itse olin mukana kuuunteluoppilaana (ja tietenkin kameramiehenä). Antonio on käynyt täällä Suomessa valmentamassa ennenkin, joten ihan ensimmäinen kerta ei ollut kyseessä. Valmennus tapahtuu siis englanniksi, välillä joukkoon eksyi muutama "muy bien". Itse en kokenut kieltä ongelmaksi, ymmärsin kentänkin laidalta oikein hyvin mitä tapahtui! Antonio kun puhuu selkeää ja helppoa englantia.


Kuunteluoppilaanakin sain paljon irti valmennuksista. Kun tuntee valmennuksessa olevan hevosen, on huomattavasti helpompi ymmärtää miksi jokin asia toimii toista paremmin. Mitään vaikeita temppuja ei ollut, itse näin vaikeimpina avot, sulut ja laukanvaihdot. Äidillä saattaa toki olla eri mielipide sieltä selästä käsin :D. Mutta sieltä kentän laidalta meno ainakin näytti todella hyvältä!


Sain hirmuisesti ideoita omaan perusratsastukseen ja siihen, miten Wagnerin kanssa kannattaa toimia. Ajoin kokeilla ainakin takaosakäännöksiä kulmissa ja keskittyä siihen, etten jää junnaamaan vaikeaan tehtävään liian pitkäksi aikaa. Se on ehdottomasti yksi heikkouteni ratsastaessa. Hion liikaa jotain tiettyä liikettä ja se käy Wagnerille tylsäksi. Ja kun se tylsistyy tai menee liian vaikeaksi, siitä tulee hidas ja toisaikainen. Tai vaihtoehtoisesti se alkaa säikkyä jokaista asiaa ja ei keskity enää ollenkaan! Huomenna kiipeän itse taas "pitkästä aikaa" kyytin ja pääsen kokeilemaan itse kaikkea tätä uutta! Pitää silti muistaa olla innostumatta liikaa.. :D


Wagnerkin sai positiivista palautetta. Antonion mukaan se on "happy horse" ja hyvä opetushevonen meille. Ja Wagner tekee työtä hyvällä mielellä ja ilmeellä! Äiti saa siirtää tarkemmin nämä valmennuksessa opitut asiat minulle kun seuraavan kerran opastaa ratsastuksessa. Onhan se ihan eri tuntuma sieltä selästä käsin kuin maasta. Kun katsoo äidin ja Wagnerin menoa niin tulee ihan kateelliseksi! Jonain päivänä osaan ratsastaa vielä yhtä hyvin ja kauniisti kuin äiti.



On se vaan kaunis eläin! Huomenna tosiaan vihdoinkin minun ratsastusvuoro ja saan vieläpä Ellin mukaan tallille kuvaamaan ja hengailemaan. Harvinaista herkkua!
Ensi viikonloppuna onkin luvassa varmasti yksi vuoden odotetuimmista hevostapahtumista eli HIHS (vai onko se nykyään HIPHS? En millään totu tuohon uuteen nimeen). Meillä on liput lauantaille ja siellä kuluukin koko päivä. Wagner saa ansaitun vapaapäivän ja me saadaan fiilistellä kisatunnelmia katsomosta. Onko kukaan muu tulossa paikalle silloin :)? Nyt lähden vaihtamaan tallivaatteet yöpaitaan ja käperryn sohvalle katsomaan telkkaria. Hyvää yötä!

3 kommenttia:

  1. Wau, upea Wagner! :)
    Mä en tänä vuonna pääse HIHSiin ollenkaan, kun ei ollut varaa lippuihin eikä ollut arpaonneakaan blogiarvonnoissa. Olisin antanut kyllä mitä vaan päästäkseni katsomaan niitä esteiden pääluokkia! Toivottavasti sulla on siellä hauska päivä, nautihan munkin puolesta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne liput on kyllä ihan törkeän kalliit! Meitä lähtee onneksi seurasta iso porukka :) ja nautin toki, tännekkin varmasti tulee jälkifiiliksiä!

      Poista
    2. Ja kiitos oikein ihanasta kommentista, menin rähmäkäpälänä sen poistamaan julkaisemisen sijaan :D

      Poista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)