torstai 22. lokakuuta 2015

Verkkaratsastus

Tiistaina kiipesin taas Wagnerin kyytiin, tällä kertaa karvasatulan kanssa. Ratsastuksen tarkoitus oli verrytellä hevosta valmennus viikonlopun jäljiltä ja karvasatula sopii tähän tarkoitukseen mainiosti. Ei paina tai purista ja heppa pääsee käyttämään selkää vapaammin. Ja onhan se lampaankarva istuin mukava omallekkin takapuolelle :).


Keskityin erityisesti pehmeyteen ja eteenpäin pyrkivyyteen. Aluksi varsinkin tuo eteenpäin meneminen tuntui olevan herralle todella hankalaa. Mieluusti olisi jäänyt hitaaksi ja etupainoiseksi, tuntui että koko hevonen kaatuu välillä turvalleen eteen. Mukavan pehmeä se oli siltikin koko ratsastuksen ajan. Tein muutamia takaosakäännöksiä kulmissa, peruuttelin ja vaihtelin tempoa. Tehtiin vain isoja kaarteita ja ympyröitä kylkijumppana, tarkoituksena kun oli vain verrytellä lihaksia. Yritin olla tekemättä liikaa, että ei mene "liian" raskaaksi tämä löllöttely päivä. Onnistuinkin siinä ihan hyvin, hepalle ei tullut hiki mutta verisuonet nousi pintaan.

Tässä ratsastajaa kiikutetaan erittäin epämukavassa laukassa. 
Heppa oli hyvällä ja virkeällä mielellä, vaikkakin välillä oikeassa laukassa meni korvat luimuun. Millään se ei olisi halunnut pistää takajalkoja mahan alle ja vatsalihaksia käyttöön. Oikea laukka olikin ehdottomasti heikoimmasta päästä tänään, mutta sain senkin ihan mukavaksi. En tietenkään täydelliseksi, mutta kelpo laukaksi jossa pystyi istumaan,
Laukkojen jälkeen ravi tuntui paljon paremmalta. Askel venyi ja päästiin hyvällä tempolla eteenpäin.

Pahoittelen etunojaa, mutta Wagner on niin hieno tässä :)

Ratsastaessa kyllä huomasi, että hevonen on vähän väsyksissä muutaman päivän rankemmasta ratsastuspätkästä. Kenelläpä ei olisi kun joutuu käyttämään lihaksia eri tavalla kuin ennen.
Nyt meillä on vietetty helppoa ratsastusviikkoa, että hevosen ja ratsastajien mieli sekä kroppa saavat levätä välillä. Mielestäni se on ihan paikallaan aina silloin tällöin. Keskiviikkona olikin juoksutuspäivä (eli äitin hommia:D) ja nyt loppuviikosta lisää karvasatulalla ratsastusta. Maastoonkin olisi mukava päästä taas vaihteeksi!

Tämä kuva on ihanan värinen, mutta laukka oli selkeästi
 hankala paikka; ratsastajan ilmeestä päätellen :D


 Tämä ratsukko kiittää ja kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)