sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pikavinkki kenkien putsaukseen!

Näin hevosihmisenä kenkäni ovat aina likaisia; milloin kuraisia, pölyisiä tai kakkaisia. Ja varsinkin syksyn kurakeleillä muutkin kengät likastuvat todella helposti, etenkin valkoiset vakiokenkäni. Ja mieluiten pidän ne valkoisina.

Erinomainen väline kenkien siistimiseen on taikasieni. Nämä pesusienet on erityisesti tarkoitettu kai keittiöpintojen yms. kodin hankalien kohtien putsaamiseen. Kerran äiti kuitenkin ehdotti, että koittaisin niitä myös kenkiini ja tadaa, puhdasta tulee! Lika irtoaa todella helposti ilman hankaamista tai saippuaa. Eli hyvin hellävarainen kengän pinnalle. Ihan kangaskengistä näillä ei saa likaa irti, mutta vähänkin kovemmasta pinnasta lähtee. Kokeiltiin myös kaverini valkoisiin nahkakenkiin kesällä ja toimi hyvin!

Tässä on lähtökohta, melkoisen törkyistä.
Kengät lavuaariin ja pesulle!
Itse käytän näitä, mutta olen todennut muidenkin merkkien vastaavat toimiviksi :)

Yllä rakkaat poponi ennen pesua ja alla jälkeen. Aika hyvää jälkeä, vai mitä?


Nyt on taas mukava lähteä liikkeelle puhtain kengin! Suosittelen ehdottomasti kaikille, kannattaa myös kokeilla noita sieniä muihin hankaliin pintoihi. Meillä niitä on alunperin käytetty pikkuveljen tussilla tapettiseinään piirtämien viivojen poistamiseen, joten aika paljon käyttövaraa näillä on.

Mietin myös, että olisi hauska julkaista tällaisia pieniä vinkkipostauksia vaikka kerran kuussa. Miltä kuulostaa, olisko hauskaa ja hyödyllistä? :)



6 kommenttia:

  1. Hei tää oli kyllä hyvä vinkki! Mun yhdet kengät meni tallilla ihan "pilalle" (valkeista tuli harmaat...) niin täytyy kyllä kokeilla tätä! Kiitos kovasti näistä arjen ihmeistä, jatka ihmeessä näiden jakamista jos sulla näitä useampiakin on !! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että hyödytti! :) Ja suosittelen kokeilmeaan, noista sienistä riittää useammallekkin käyttökerralle :)

      Poista
  2. Tää oli kyllä hyödyllinen vinkki näille syksyn kurakeleille! Pitääkin kokeilla omille kengilleni... :)

    VastaaPoista
  3. ei vitsit kiitti vinkistä ! Ei oo tullu itellä mieleen, vaikka ihmesieni onki ollu käytössä ! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä! :) Kiva että tästä on oikeesti ollut hyötyä muillekin

      Poista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)