maanantai 23. marraskuuta 2015

Ratsastuksen vuosikatsaus


Tämän postauksen teko kesti pidempää ku odotin, mutta tässä tää nyt on! Ja yllätyin kuinka vähän kuvamateriaalia vuodelta 2014 on.

Vuosi on melko pitkä aika ja siihen mahtuu kaikenlaista. Tässä viimeisen vuoden aikana en koe, että meille olisi tullut yhtään takapakkia, mikä on hyvinkin posiitivinen asia! Näin ennen kuvien tarkastelua ja syvempää pohdintaa en usko kuitenkaan tapahtuneen mitään suuria eteenpäin harppauksiakaan, ainakaan oman ratsastuksen kannalta. Olen ehkä ollut yhdellä tai kahdella valmennustunnilla, jos sitäkään. Meillä äiti valmentautuu ja kisaa aktiivisemmin, hän sitten siirtää opit minulle. Tämä systeemi on toiminut meillä ihan hyvin! Moni aina ihmetteleekin kuinka pystymme niin hyvään yhteistyöhön opetuksen kannalta, vaikka olemmekin äiti ja tytär. Täytyy myöntää, että välillä meinaa loppua pinna, mutta ei mitään kamalan vakavaa ole päässyt tapahtumaan.. :D

Viime vuonna: Kun mietin vuotta taaksepäin, varsinkin syksy oli todella kaoottinen. Olin Wagnerin kanssa paljon yksin, koska äiti oli vanhemmillaan paljon. Ukkini oli huonossa kunnossa ja lopulta elimistö petti, rakas ukkini nukkui pois <3 Ja tällä ajalla kun oltiin Wagnerin kanssa keskenämme, se heittäytyi aika hurjaksi välillä. Tipuinkin tuona syksynä kerran kun herra päätti kääntyä 180 astetta ympäri.
Muuten vuosi 2014 oli ihan mukava. Kehityttiin vähän, ei kuitenkaan mitään selkeää harppausta eteenpäin ollut. Yhteistyö paranee kokoajan ja opitaan uutta pikku hiljaa. Suurimpia ongelmia olikin tuo kuuntelemattomuus.

Tämä kuva on kesältä 2014, hyvältä näyttää, vaikka paljon olisi vielä korjattavaa.
Tässä samantapainen kuva kun yllä, mutta reilu vuosi myöhemmin. Ainakin hevosessa
huomaa muutoksen; pyöerämpi peppu ja ei ole niin etupainoinen. Kulkee jopa hieman paremmalla kaulalla. 


Hirveän epätarkka maneesikuva 2014 alkutalvelta. Wagner näyttää superkankealta takaosastaan ja sitähän
se varmasti olikin.
Keväältä 2015: Vaikka heppa on hieman liian raskas ohjalle, on se huomattavasti letkeämmän näköinen.
Jalat nousee maasta ja se liikkui itse eteenpäin.

Nykyisin: Suurin saavutus tänä vuonna oli ehdottomasti meidän ensimmäinen kisastartti! Olen itse ihan hirveä jännittämään tuollaisia tilanteita, mutta mehän mentiin ja selvittiin! Pelkäsin, että oma hermostuneisuuteni hidastaa Wagnerin ihan hirveäksi, mutta toisin kävi. Vauhtia oli vähän liikaa, mikä oli jopa positiivinen asia. Itse tuli keskityttyä ratsastamiseen eikä jännittämiseen. Ja saatiin 55% eli hyväksytty tulos!
Muutenkin ollaan tänä vuonna kehitytty paljon, osaan itse ratkaista ongelmia paremmin ja Wagner on hyvässä kunnossa. Kunhan molemmat pysyy selästään ehjänä niin kaikki on hyvin! Osaan myös ratsastaessa hyödyntää Wagnerin ylimääräisen virran työntekoon paremmin kuin ennen. Mutta aina on parempi, että hevosella on liikaa virtaa kuin liian vähän.

Tulevaisuus: Haluan ehdottomasti startata uudestaan koulukisoissa. Joko uudestaan helppoa C:etä vaiko jopa helppo B? Omaa istuntaa pitäisi parantaa ja siihen auttaisi ainakin monipuolisempi liikunta ja venyttely. Suurin istunnallinen ongelmani on kireät lonkat. En saa jalkoja tarpeeksi auki hevosesta ja lonkat myös kipeytyvät helposti (tähän liittyen tulossa vinkkipostaus pian..). Wagnerin kanssa haluaisin oppia uusia temppuja ja sen kuntoa voisi kasvattaa vielä. Ja yhteisymmärrystä ei voi koskaan olla liikaa.

Kesä 2014: Lättäpeppu Wagnerin kanssa pellolla. Liikkui ihan kiitettävästi eteen, mutta kaipasi lihaksia.
Omat kädet saisivat olla ylempänä.
Kisat keväällä 2015: Molempien ryhti on hyvä ja Wagnerilla on enemmän voimaa kuin vuosi takaperin. Laukka kulkee jopa hieman ylämäkeen!
Bonuksena yksi lempparikuvistani tältä vuodelta. Wagner on tässä niin kaunis ja värit on ihanat!
Vihdoin postaus paketissa, tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Huomaatteko te kehitysen kuvissa?


2 kommenttia:

  1. Wagnerilla on kyllä minusta ihan hyvä peppu kaikissa kuvissa ;) Tosi kivoja kuvia ja vaikka mulla ei ookkaan mitään silmää nyt sellaiselle lihaksiston kehitykselle ym. niin Wagner näyttää kyllä jotenkin jäntevämmältä ja tasapainoisemmalta kuvia selatessa alaspäin :) Kiva postaus ja tuo kyllä on yksi parhaimmista asioista ymmärtää miten hevosen energiaa voi ja kannattaa kanavoida, mulla sen ymmärtäminen on vielä aivan puolitiessä ja sen toisinaan huomaa :D Tsemppiä hei seuraavallekin vuodelle :*

    VastaaPoista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)