torstai 5. marraskuuta 2015

Ratsastus on vaikea laji

Nyt on vuorossa ratsastuspäivitystä ja pohdintaa. Kuvituksena toimii loppu kesästä otetut kuvat meidän viilettelystä pellolla. Jostain syystä en koskaan muistanut näitä julkaista. Melkein tulee jo kesää ikävä kuvia katsellessa :)

Nyt parina viime ratsastuskertana on ollut isoimpana ongelmana Wagnerin etupainoisuus. Se painaa kädelle ihan "hirveästi" jokaisessa askellajissa ja en saa yksin tätä ongelmaa ratkaistua. Meidän kädelle painaminen on lähinnä siis sitä, että Wagner ei kanna itseään niskasta kunnolla ja jäisi mielellään matalampaan muotoon. Se on rakenteeltaan hieman pitkäselkäinen, joten sille olisi varmasti helpompaa liikkua pitkänä ja matalana. Valitettavasti sellainen ei käy :D. Saan Wagnerin taivuteltua pehmeäksi ja liikkumaan kunnolla eteen, mutta tuota kädelle painamis ongelmaa en saa ratkaistua. Nyt täytyy saada äkkiä joku neuvomaan kentän laidalle!

Tää on mun lempparikuva!
Wagner vastaa hyvin puolipidätteisiin ja jalkaan (pienen käynnistelyn jälkeen).Yhtenä päivänä ratsastin ulkokentällä, missä on tilaa päästellä menemään vähän reippaampaakin laukkaa. Suunnitelmissa oli siis saada heppa vastaamaan apuihin hyvin ja käyttämään takaosaa kunnolla. Tein paljon käynnissä ja ravissa siirtymisiä, peruutuksia ja voltteja. Wagner tosiaankin pehmeni oikein kivaksi ja reipastui alkukankeudestaan.
Laukassa otin hieman epänormaalimman lähestymistavan; kolme kierrosta isoa, reipasta laukkaa molempiin suuntiin. Aloitin oikeasta eli vaikeammasta laukasta. Wagner ei ensin ollenkaan ymmärtänyt mitä piti tehdä ja kyseli ravia vähän väliä. Tein pitkän sivun kevyessä istunnassa reipasta laukkaa ja lyhyet sivut istuin alas ja otin menoa hieman kiinni, askelta kuitenkaan lyhentämättä. Kolme kierrosta oikeaan ja sitten levähdystaukona pitkin ohjin kävelyä, kunnes hengitys tasaantuu. Ja sama homma vasemmalle. Tämän jälkeen Wagner oli oikein tyytyväinen ja pärskytti ravissa menemään, mutta ei vieläkään irrottanut ohjasta kunnolla!


Äidin on pakko tulla neuvomaan ja pelastamaan meidät tästä käsille roikkumis kierteestä. Olisi myös ihan mahtavaa, jos pääsisin oikealle ratsastustunnille/valmennukseen taas pitkästä aikaa. Täytynee alkaa säästää rahaa. Tuntuu, että tarvitsen apua ratsastuksessa että pääsen eteenpäin. Tuntuu, että oma osaaminen on jumahtanut paikoilleen. Tällä menolla en tule saavuttamaan ensi kevään haavetta eli starttia helpossa B:ssä. Uskon kyllä, että meillä rahkeet riittää siihen kunhan saadaan vähän avustusta :)


Olen kirjoittanut tätä postausta noin viikon ja eilen kävin taas ratsastamassa päivän valolla eli pystyin menemään ulkona. Edellispäivän ratsastuskerta oli totaalinen katastrofi, en saanut hevosta liikkumaan minnekkään. Se oli hitaampi ja tahmeampi kuin pitkään aikaan. Niimpä eilisen ohjelmassa oli saada taas vauhtia menoon. Ja se onnistuikin ihan mukavasti. Reipasta ravia ja laukkaa tuli molempiin suuntiin ja onnistuttiin tekemään jopa tyylikkäät laukanvaihdot pari kertaa molempiin suuntiin! Tästä olen erityisen ylpeä, koska vasemmasta laukasta vaihtaminen oikeaan on meille hankalampaa. Ja saatiin sekin sujumaan nätisti, kaksi kertaa peräkkäin! Nyt voin hyvällä fiiliksellä pitää itse pientä treenitaukoa ja lähteä reissuun viikoksi. 

1 kommentti:

  1. Tsemppiä! Hyvä että olette löytäneet oman pikkuavun, toivottavasti valmentaja antaa vielä lisävinkkejä! :)
    Tosi kivoja kuvia, ikävähän tässä kesää muutenkin kyllä on ;)

    -Siiri

    VastaaPoista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)