tiistai 29. maaliskuuta 2016

Maaliskuun vinkki: kinderkakku!

Päätetiin tehdä meidän brunssille jokin ihana kakku. Vahingossa tehtiin tämän pääsiäisen selkeä trendikakku, ihan tietämättämme. Ajateltiin vain, että hei voisikohan tehdä kindermuna juustokakun ja googlailtiin ohjeita ja sovellettiin omiamme. Kakku onnistui ja oli aivan super hyvää! Valmistus oli helppoa ja nopeaa, suosittelen kaikille :)

Kinderkakku 22cm vuokaan

 n. 250g (reilu 1 pötkö) dominoita tai vastaavia
50g voita

200g mascarponejuustoa
3dl kermaa
150g valkosuklaata
60g tummaa suklaata
5kpl liivatelehtiä
0,5dl maitoa
1-2tl vaniljasokeria
päälle kindermunia, buenopatukoita yms.


  1. Levitä leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit murusiksi ja sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele kakkuvuoan pohjalle, ei liian tiivisti tai pohja on kova. Laita jääkaappiin odottamaan täytteitä.
  2. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
  3. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljasokeri sekä mascarponejuusto (mascarponen voi korvata myös maustamattomalla tuorejuustolla, jos ei halua kakusta niin makeaa ja kermaista). Vatkaa hyvin sekaisin, pitää vatkata aika nopeasti ettei ainekset juoksetu erilleen. Sähkövatkain on paras tähän :)
  4. Kuumenna maito kuumaksi. Purista liivatteet kuiviksi ja sekoita maidon joukkoon. Kaada liivatemaito täytteen joukkoon ja sekoita reippaasti.
  5. Erota täytteestä noin 1/4 osa erilliseen kulhoon. Tästä tulee tummasuklaa päällinen. 
  6. Sulata valkosuklaa ja vatkaa se sekaisin isompaan osaan täytettä. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin. 
  7. Sulata ja sekoita tummasuklaa pienempään täyteosioon. Levitä täyte ensimmäisen kerroksen päälle. Muista tarkistaa, että alakerros on hyytynyt tarpeeksi!

Tällä kakulla makeanhimo tyydyttyy varmasti. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Itse muokkailtiin sitä vähän nopeammaksi (eli ei luettu ohjeita ollenkaan) ja yhtä hyvin toimi! Kysykää pois jos mieleen tulee jotain! Hyvää alkavaa viikkoa kaikille :)




2 kommenttia:

  1. Näyttää todella herkulliselta :D pakko kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Niiin hyvää, en yhtään ihmettele että on tämän pääsiäisen hittikakku:D

      Poista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)