keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Lissabon: päivä 1

Nopea tiivistys tämän matkan taakse: matka oli 20-vuotis synttäriyllärilahja minulle äidiltä, tädeiltä ja mummilta. Matkakohde selvisi minulle vasta lentokentällä kun sain lentoliput käteeni. Olin tähän asti luullut, että lennämme Kajaaniin kummitätini luokse viikonlopuksi! Toisin kävi ja lennettiinkin Lissaboniin. Aikamoinen yllätys, täytyy myöntää, leuka saattoi vähän tipahtaa :D Mutta aivan ihanaa<3

Lähdettiin kotoa ajamaan kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää 3:45 aamuyöllä. Tässä kohtaa olin vielä tyytyväisenä ja tietämättömänä menossa Kajaaniin. Lentokentällä meitä vastassa oli mummi sekä molemmat tätini ja varsinainen matkakohde paljastui. Aamukahvit nassuun kentällä ja nokka kohti Frankfurtin kautta Lissabonia! Jännitin lentämistä ihan pikkuisen, se ei mielestäni ole mitenkään luonnollista touhua. Vähän tosin lohdutti tieto siitä ettei tarvitse änkeytyä pieneen kotimaan koneeseen. Lensimme Portugaliin asti Lufthansalla ja en voi kuin kehua lentoyhtiötä! Ystävällinen henkilökunta, miellyttävät koneet ja kokoajan tuntui turvalliselta killua siellä ilmassa. Valitsen varmasti jatkossakin Lufthansan lentoja.

Valmiina kiertoajelulle! / Pakollinen lentokuva / Alkupäivän sade muuttui onneksi auringonpaisteeksi!

Perillä Lissabonissa oltiin noin yhden aikaan päivällä. Otettiin taksi hotellille ja pällisteltiin matkalla kaupunkia.Yövyttiin Clarion Suites hotellissa, aivan Lissabonin keskustassa. Voin hyvillä mielin suositella kyseistä hotellia; ihana, auttavainen henkilökunta, siistiä sekä hyvä aamupala (aamupala tosin maksoi erikseen, mutta se olikin hyvää). Hotellilla möngittiin mäkkärin kautta huoneeseen syömään ja ottamaan päikkärit. Pitkän aamun jälkeen niin mäkkiruoka kuin päikkäritkin tuntuivat todella hyvältä :D


Päikkärien jälkeen lähdettiin Hippotripille. Kyseessä oli kiertoajelu joka kiersi ensin kaupungissa ja sen jälkeen vedessä; samalla ajoneuvolla. Ajelu kesti kokonaisuudessaan 90minuuttia ja se avasi todella paljon kaupunkia sekä sen mielenkiintoista historiaa.
Oli ihan älyttömän hauska ja kattava ajelu! Veteen ajaminen "bussin" kanssa oli jotenkin pelottavaa, mutta siitäkin selvittiin. En voi kuin suositella Hippotripiä kaikille; osaavat, ihanat oppaat, mielenkiintoista katsottavaa ja erikoisempi kuin perinteiset kiertoajelut. Tästä Hippotripin sivuille, jos haluat lukea lisää! Sivuilta löytyy mm. videokooste siitä mistä tässä on kyse. Jos ikinä menet Lissaboniin, tämä on pakko kokea!


Hippotripin opas kertoi Lissabonin historiasta todella mielenkiintoisesti. En ollut koskaan kuullut 1700-luvun pahasta maanjäristyksestä joka tappoi 2/3 osaa Lissabonin väestöstä ja tuhosi 80% rakennuksista. Saatika Markiisi de Pombalista, joka nosti kaupungin pystyyn maanjäristyksen jälkeen. Lissabon on täynnä upeita patsaita ja kauniita rakennuksia juurikin noilta ajoilta, maanjäristyksen jälkeen. 


Kiertoajelun jälkeen suunnattiin takaisin hotelliin, otettiin vähän lisää lepoa ja valmistauduttiin iltaan. Kilisteltiin tulokuohuvat ja lähdettiin syömään paikallisten suosimaan ravintolaan, jossa oli illan mittaan Portugalin perinteistä Fado musiikkia. Ravintola oli tosi hauska ja perinteinen kokemus! Ruoka oli hyvää; itse söin grillattua possua kasviksilla, mutta maistelin muidenkin lautasilta. Lammas oli myös hyvää! Ainoa mitä en voi suositella syömään ylipäätään Portugalissa on turska. Se ei näin pohjoismaalaiseen makuun maistunut hyvältä; maistui vähän mikrossa sulatetulta pakastekalalta :D Ei varmasti johdu kokin taidoista vaan yksinkertaisesti siitä, että siellä kala valmistetaan niin eri tavalla.


Ravintolasta ajettiin taksilla takaisin hotellille ja suoraan nukkumaan. Innolla odottaen mitä uusi päivä tuo tullessaan! Jaoin päivät kahteen eri postaukseen, koska kerrottavaa ja kuvia on niin hirveästi :). Onko kukaan teistä koskaan käynyt Lissabonissa tai Portugalissa?

5 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa aivan ihanalta, varsinkin tuo Hippotrip! En ole käynyt, valitettavasti 😐

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olikin ihanaa ja hauskaa! :) Ehkäpä joku päivä pääset käymään :)

      Poista
  2. Oon todella kateellinen! :o En oo päässyt siellä käymään, mutta kyllä joku päivä.. :)

    VastaaPoista
  3. Wau *_* i wanna travel too!! Laita instaan paljon kuvia, upeet maisemat! :)

    VastaaPoista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)