torstai 28. tammikuuta 2016

Pitkästä aikaa ratsastustunnilla

Keskiviikkona pääsin parin viikon tauon jälkeen taas ratsastustunnille. Tällä kertaa ohjelmassa oli erilaisia puomitehtäviä. Oltiin molemmat Wagnerin kanssa hieman väsyjä kun tunnille lähdettiin, mutta onneksi tuli mentyä! Oli jälleen kerran mukavaa ja virkistävää.

Maneesissa olin tämän näköinen viritelmä:


Pahoittelen piirustustaitojani, toivottavasti saatte selvää. Punaisille puomeille tehtiin ympyrä (en tosin tiedä miksi tuo yksi "puomi" on musta?), kuin myös keltaiselle. Mustat ja harmaat mentiin vain suoraan yli.


Aluksi verryteltiin tekemällä siirtymiä käynnistä raviin ja toisin päin. Samalla ylitettiin satunnaisesti yksittäisiä puomeja. Varsinaisena ravitehtävänä suoritettiin koko "puomirataa". Ympyrät molemmissa päädyissä ylittäen puomit ja sitten pitkien sivujen puomit. Wagner oli aluksi hieman tahmea ja ei meinannut nostella jalkojaan kunnolla, puomien kolinasta päätellen. Aika nopeasti se siitä kuitenkin virkistyi. Kädelle se jaksoi painaa melkein koko tunnin. Silloin tällöin saatiin ihan hyviäkin pätkiä, mutta nekin olivat aikamoisen työn takana.


Laukassa suoritettiin samaa tehtävää; ympyrät laukassa ja suorat ravissa. Vasemmassa kierroksessa Wagner hieman kiirehti, niin ravissa kuin laukassakin. Tämä aiheutti etenkin ravipuomien kolinaa, sai olla tarkkana ja vatsalihakset tiukkana ettei se juossut alta. Tämä oli ihan superhyvä harjoitus meille, saatiin sitä nopeutta liikkeeseen ja reaktioihin sekä tarkkuutta kun piti osua puomien keskelle. Se on välillä hankalaa kun ei kummaktaan olla totuttu tuollaisiin pötkylöihin keskellä rataa :).

 photo 20160127_171441_zpsfupgesgd.jpg
Kaikkensa antanut, väsynyt heppa<3

Olen hyvin tyytyväinen taas tunnilla aikaansaamiimme asioihin. Vaikka tehtävät olivat ajatukseltaan helppoja, joutui silti ratsastamaan ja ajattelmaan itse. Minulla tosin tuntuu välillä olevan ohjeiden noudatuksen kanssa vaikeaa, vaikka tuskin tiedän paremmin kuin itse opettaja :D. Koskaan ei kuitenkaan tehdä mitään liian vaikeaa ja saa hyvin kiinni ihan siitä perusratsastuksesta. Ohjeet on selkeitä ja ratsastajakin saa neuvoja omiin ongelmiinsa. Innolla odotan ensi viikon tuntia!

 photo 20160127_174800_zpsqbdvytvj.jpg
Ihme vilauttelija ;)

Kaksi ylintä kuvaa on otettu reilu viikko takaperin, silloin kun vielä oli talvi! Nyt täällä on ihan plussakeli ja loskaa/jäätä joka puolella. En tykkää ):

10 kommenttia:

  1. Tollasta puomijumppaa olis kiva päästä tekemään niin et joku vähän katsoo perään, tai ainakin korjaa puomeja paikalleen :D
    Ärsyttävä tää keli! Olis saanut pysyä pakkasella :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Värväät vaan jonkun tyrkkimään puomeja paikoilleen :) Mutta on kyllä kiva kun on joku välillä vahtimassa menoa! :D

      Juu niin oliski, olisin halunnut pellolle viilettelemään vielä ):

      Poista
  2. Todella kiva postaus! Täälläkin meillä on käynyt välillä plussan puolella vähän ja jossain paikoin on loskaa, mutta sellaisia hirveitä jääkelejä ei ole vielä ollut.. onneksi! Sillä ne saavat kyllä odottaa kevääseen! Toivottavasti nyt lähtis ees vähä pakastumaan, kunhan ei hirveästi yli -10 asteen menisi.. :-( Ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on niin liukasta, että saa varoa oikein tosissaan ettei kaadu :/ Ja täydellistä olisi jos tulis vielä -10 astetta ja paljon lunta, pääsis pellolle jumppailemaan! :)

      Poista
  3. Tosi kiva, että tunti meni hyvin! Toi sää on kyllä hyvin masentava :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnistumiset on kieltämättä mukavia :) Ja niin on, paistaisi edes aurinko ):

      Poista
  4. Tosi kiva postaus ja ihanat kuvat <3 Täällä oli pakkasasteita ensin -30 jonka jälkeen meni plussan puolelle ja tuli kunnon loskasäät :/ Ja nyt saa ottaa luistimet mukaan jos haluaa astua ovesta ulos! :D Sulla on ihan superkivan olonen blogi ja tykkään näistä postauksien sisällöistä erityisen paljon, kun on tasapainosesti tekstiä ja kuvia <3


    kamillaino.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon piristävästä kommentista :3!

      Poista
  5. Kiva postaus ja iihanat kuvat! Varsinkin toi toka pääkuva on upee :)♥

    VastaaPoista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)