maanantai 2. marraskuuta 2015

Hevosbloggaajien haaste


Sain haasteen Pidän aina lähellä blogin Tuulilta, kiitos sinulle! :) Näitä on aina välillä mukava tehdä normipostausten väliin. Kivaa "aivot narikkaan" kirjoittelua kun on kysymykset valmiina. Säännötkin on hyvin selkeät; kopioi yllä oleva kuva, vastaa kysymyskiin ja haasta vähintään kolme uutta hevosbloggaajaa. Kysymysten ja vastausten sekaan heitin ihania vanhoja kuvia, ettei ihan pelkäksi tekstiksi jää. Enjoy :).

1. Hevonen vai poni?
     Olen aina ollut niin pitkä, että harvoin olen ponien kyytiin päässyt. Kakarana ratsastustunneillakin oli aina hevonen pyllyn alla, koska ponit tietenkin menivät lyhyimmille. Eli vastaan hevonen!

2. Kenttä vai maneesi?
    Riippuu hyvin paljon säästä. Meillä on iso, hyvä pohjainen maneesi jossa on kiva ratsastaa säällä kuin säällä. Mutta kenttä on valtava ja siellä on kiva viiletellä ja ei tule tilasta puute. Eli hyvällä säällä kenttä ja huonommalla maneesi.



3. Koulu, esteet vai maasto?
    Musta on tullut pelkuri, kun Wagner on hyppykiellossa. En ole moneen vuoteen hypännyt vaikka se on hauskaa hommaa! Maastossakin on ihanaa aina käydä, mutta silti sileällä työskentely vie voiton. Koulutuuppaus kunniaan :D

4.Kannukset vai raippa?
   Itselläni on raippa aina jokaisella ratsastuskerralla mukana, kannukset silloin tällöin. Kumpaakaan en käytä kovasti tai useasti, vain silloin kun on tarve. Ja silloinkin vain pienenä huomautuksena apujen lisänä. Sanotaampa nyt vaikka raippa. Sillä saa kivasti takajaloille merkkiä jos tarvitsee. Ja vaikka pitäisin raippaa ja kannuksia mukana jokaisella ratsastuskerralla, ei se tarkoita että pieksen Wagnerin aina kun se ei toimi niinkuin haluan. Ne ovat vaan hyvä lisä, jos avut eivät meinaa mennä 
lävitse.


5. Suojat vai pintelit?
    Wagnerilla käytetään pinteleitä eli pintelit. Ne pitävät jalat lämpöisinä ratsastuksen ajan ja tukevat. Tavalliset suojat aiheuttavat vähän karvan hiertymää Wagnerin jalkoihin, joten siirryimme kokonaan pinteleihin. Välillä kyllä houkuttaisi kokeilla niitä superkarvaisia pehmosuojia.. Ei tarvitsisi kääriä aina joka käytön jälkeen.. :D

6. Lyhyt vai pitkä raippa?
    True kouluratsastajana valitsen pitkän raipan.


7.Tarhaus laumassa vai yksin?
   Laumaeläimen kuuluisi tarhata laumassa. Tällä hetkellä Wagner tarhastaa yksin, mutta koitetaan saada sille pian tarhakaveri. Eikä se missään nimessä ole eristyksessä muista, langan toisella puolella asustelee kavereita :)

8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?
    Yksityistalli. Koko elämäni olen käynyt yksityistallilla, joskin pientä tuntitoimintaa on pyörinyt. Isossa ratsastuskoulussa en viihtyisi.


9. Vuokraheppa vai oma?
     Oma<3. Olen elänyt niin onnellisessa tilanteessa, kun äidillä on aina ollut heppa. Joskus tulevaisuudessa kun muuttaa pois täältä (itkuhan siinä tulee kun pitää jättää rakas heppa kotiin!) niin täytyy mennä ratsastustunneilla tai hankkia vuokraheppa. Eihän sitä elämässä pärjää ilman tallilla käyntiä!
10. Lempiheppa?
      Kaikille varmaan hyvin itsestään selvää, mutta Wagner on ikuinen suosikki<3


Kenenkään ei tietenkään ole pakko tätä toteuttaa, mutta haastan tämän tekemään seuraavat kolme bloggaajaa:
Siirin  http://siirixo.blogspot.fi/
Ellan http://pysteliina.blogspot.fi/
Hennan http://maastoillen.blogspot.fi/

2 kommenttia:

  1. Kiitos hei kovasti haasteesta, teen tämän heti kun sopivan väli osuu kohdalle! :)
    Ja täytyy kyllä sanoa että tällainen true-esteratsastajakin tulee valitsemaan aina kouluraipan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, juu kyllä sen pitkä raippa olla täytyy :D

      Poista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)