keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Ratsastaminen on ihanaa!

Nyt ollaan äidin kanssa päätetty, että hän niin sanotusti pitää minulle tuntia aina kerran viikossa. Tarkoituksena on lähinnä opetella uusia temppuja sekä pitää oma ratsastukseni kasassa. Näin on hyvä, varsinkin kun oma rahatilanne on niin tiukka, ettei "oikeisiin" valmennuksiin ole varaa.

1.

Sunnuntaina otettiin ensimmäinen tunnin pätkä. Tehtiin hyvin yksinkertaisia, mutta tehokkaita asioita. Käynnissä tehtiin pitkälle sivulle loivaa kiemuraa puoli pitkin ohjin, pikku hiljaa kasaillen heppaa lyhyemmäksi. Sitten vaihdettiin kiemurat pohkeenväistöihin, väistöissä Wagner helposti kävelee vain sivulle laittamatta jalkoja ristiin. Eli hyvä harjoitus meille, molemmat joutuivat olemaan tarkkana.

2.

Ravissa toistettiin samaa eli loivaa kiemuraa pitkillä sivuilla. Tehtiin ravissa myös hidastuksia puolipidätteiden avulla. Se oli ehkä hankalin homma koko ratsastuksessa, kyllä tuntuu vatsalihaksissa! Wagnerilla kun saa alkuun toistaa aika monet puolipidätteet ennen kuin ne menevät läpi.

3.
4.

Ravi tehtävien jälkeen siirryttiin laukkahommiin, välikäyntejä unohtamatta. Ensin tehtiin muutamia laukannostoja aktiivisuuden lisäämiseksi. Laukassa tehtiin täysin samaa kiemuraa kuin muissakin askellajeissa, tosin nyt pitkälle sivulle mahtui vain yksi kiemura. Tämä osoittautui aika haastavaksi, sillä kun Wagneria lähti oikeassa kierroksessa asettamaan vasemmalle, se vaihtaa heti laukan vasempaan. Kieli keskellä suuta sai ratsastaa, ettei tullut vahinkovaihtoja. Vasemmasta laukasta oikeaan se ei vaihda niin helposti, joten toiseen kierrokseen tehtävä sujui huomattavasti vaivattomammin! :D.

5.

Kaiken kaikkiaan tunti meni hyvin ja kaikki oli tyytyväisiä sen jälkeen. Maanantaina kävin yksin ratsastamassa ja toistin näitä sunnuntain harjoituksia. Huomattavasti helpommin menivät puolipidätteet läpi ja tehtävät sujuivat helpommin. Kyllä taas huomasi, että harjoittelu tuottaa tulosta. Pidin parin päivän ratsastustaukoa, tosin tallilta en malttanut pysyä poissa. Huomenna taas on minun ratsastusvuoro, jes!
Ja on niin ihanaa, että tännekkin satoi lunta, edes hetkeksi. Joulufiilikset nousivat kattoon, onneksi aatto on jo ensi viikolla! Ja kuten varmaan huomasitte, postauksen kuvina toimivat yo-kuvat. Mielestäni nämä onnistuivat todella hyvin, oli hankala päättää suosikkeja! Kiitos kortteihinkin päätyi kolme kuvaa.  Kunnia näistä ihanista kuvista menee perhetutullemme Päiville. Mikä on teidän suosikki kuva?


6.

7.

// Edellisessä postauksessa käytin sitä Flickriä kuvien jakoon. En tosin pidä siitä, että kuvia klikkaamalla pääsee selaamaan kaikkia minun sinne lisäämiä kuvia, vaikka ne ovat yksityiseksi merkittyjä. Postauksen kuvat olivat tosin huomattavasti parempi laatuisia. Epäilen kyllä, että olen niin toope etten vain osaa! :D Osaisiko joku auttaa tässä ongelmassa? Eli haluaisin käyttää flickriä mutta siten, että kuviani ei voi klikata ja mennä sitä kautta selailemaan. Selkeää, eikö? Koitin toki googlettaa ensin, mutta sieltä tuli vain vuosina 2011-2012 tehtyjä ohjeita ja kuvapalvelu on aikalailla muuttunut noiden vuosien jälkeen. Apua, en ole ollenkaan hyvä tällaisessa! 

4 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Lemppari on tuo 6. :) Valotus ja värit sopii todella hyvin yhteen, erittäin onnistuneita kuvia. :) Valitettavasti en osaa auttaa tuossa flickr ongelmassasi, kun itse lataan kuvat vain suoraan bloggerin kautta postauksiin, enkä muutenkaan flickriä juuri käytä.. Mutta toivottavasti joku osaisi auttaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että palaan bloggerin kautta lataaniseen myös :D hirveän hankala tuo flickr

   Poista
 2. Ihan mahtavia kuvia! Oletpas kaunis ja hevonen on aivan uskomattoman komea! Ehdoton suosikkini oli kyllä tuo 2. :D Sait uuden lukian BTW :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tuo 2. kuva päätyikin kiitos kortteihin :). Ja tervetuloa lukijaksi <3

   Poista

♥ Kommentti kommentista & lukija lukijasta!
♥ Palaute on tervetullutta, muistathan kuitenkin hyvän käytöksen :)